Jdi na obsah Jdi na menu
 


I dobrá zpráva může přijít nevhod

8. 5. 2011

Už uběhlo několik týdnů od posledního boje, při kterém zahynul Sen a Minoru každým dnem očekává odplatu. Všem je jasné, že bitva, která přijde, bude poslední. Při ní se rozhodne, kdo nakonec vyhraje. Minoru nechal ztrojnásobit hlídky a každý podezřelý pohyb za hradbami mu musí vojáci hlásit. Upřímně, myslím si, že Minoru nemá šanci vyhrát. V posledním boji padlo mnoho jeho stoupenců a navíc jeho armádu převážně tvoří lidé a ti proti nim prakticky nic nevzmůžou. Naštěstí se mi Minoru věnuje a nestará se jen o Chiku. Ví, že tentokrát bych mu neodpustil, ale i když brzy to bude stejně jedno, stejně se rozejdeme, až přijde na mou zradu. S těmito myšlenkami pozoruji Minora, jak snídá a přitom pohledu mě bolí u srdce.

„Není mi dobře, půjdu si lehnout,“ omluvím se a vstanu od stolu. Minoru se na mě starostlivě podívá a pro jistotu mi sáhne na čelo.

„Kdyby ti bylo hodně zle, zavolej mě,“ přikáže mi a nechá mě jít. Přikývnu na srozuměnou a zapadnu do svého pokoje, ve kterém se zamknu. Tam se před velkým zrcadlem vysvleču a prohlédnu si černé skvrny, které mám už skoro po celém těle. Od té doby, co se mi začali objevovat, jsem se už před Minorem nesvlékl. Nechci, aby se o mě bál a tak jsem mu namluvil, že se mi poslední dobou špatně dýchá, což je mimochodem pravda a tak si musíme dát na čas pauzu. Naštěstí mi to uvěřil a neměl proti tomu žádné námitky. Škoda že nejsem tak dokonalý jako Chika, kdybych byl, tohle by se mi nestalo. Nejsem tak dokonalý, protože se na mém dokončení už nepodílel Lerian. Nemohl mě dokončit, protože se musel starat o Chikův zdravotní stav. Nejlepší vědec, který kdy žil, byl také velmi citlivý a nemohl dopustit, aby se z Chiky stal stroj na zabíjení, takže ho v osmi letech unesl z laboratoře a vychoval ho, jak nejlépe mohl.

„Vidím, že se ty skvrny rozšířili,“ ozve se za mnou a já v zrcadle spatřím Chikův odraz.

„Jo a hodně mě oslabují, cítím se jako mrtvola,“ přitakám a povzdechnu si. Chika ke mně přejde a podá mi lahvičku s nějakou červenou tekutinou.

„Vypij to, podle Leriana by ti to mělo pomoc,“ odpoví mi na nevyřčenou otázku a já ho poslechnu. Celý obsah do sebe hodím, a jakmile to spolknu, uvědomím si, co jsem to vlastně vypil.

„Neříkej mi, že to byla,“ nedopovím větu.

„Moje krev. Správně,“ usměje se a podívá se na skvrny, které se znatelně zmenší a některé dokonce zmizí úplně. Chika chvilku přemýšlí a nakonec odejde do koupelny. Následuju ho, a když vstoupím do koupelny, uvidím jak se žiletkou řeže do zápěstí.

„Sakra Chika co to děláš?“ vyhrknu a snažím se mu vytrhnout žiletku z ruky.

„Neboj, nic se mi nestane,“ pronese klidně a nechá krev stékat do malé mističky v umyvadle. Když je plná, ránu si vyléčí a mističku mi podá s tím, abych to vypil.

„Nechci pít tvou krev,“ zatvrdím se.

„Hiroki, už jsi to jednou udělal, tak nevyváděj a navíc vyléčí ti to ty skvrny,“ poručí a já ho raději poslechnu, protože bych ho nerad naštval. Jakmile krev vypiju, skvrny zmizí všechny a já pocítím úlevu.

„Lepší?“ optá se starostlivě.

„Ano mnohem. Děkuju,“ usměju se a pevně ho obejmu. Chika objetí přijme, ale pak se rozloučí a zmizí. Teď si asi říkáte, jak se můžu takhle přátelit s úhlavním nepřítelem mého milovaného. Ono je to prosté. Oba jsme uměle vytvořené formy života a tak jsme něco jako bratři. Když jsem byl stvořen, byl jsem dán do jedné bohaté rodiny, která se navenek jevila jako milující a starostlivá, ale opak byl pravdou. Už od samého začátku si ze mě dělali služku a hlavně boxovací pytel. Před několika lety jsem v jednom lese narazil na Chiku a tak jsme se seznámili. Zjistili jsme, že jsme oba uměle vytvořeni a spřátelili se. Oba jsme byli stvořeni, jako deseti letí kluci, takže jsme byli způsobilí chápat okolí. I proto jsme na svůj věk velmi vyspělí. Chika mi léčil má zranění, která mi způsobovala moje rodina. Minorovi jsem to říkat nechtěl, protože jsem se bál toho, že by mnou opovrhoval stejně jako rodina. A navíc se Minoru snažil Chiku najít, aby se ho mohl zbavit a taky ho tituloval jako vadný prototyp. Chika mi řekl o důvodu jeho stvoření i o jeho minulosti. Když už má rodina zašla moc daleko a já byl už dospělý, jednou v noci jsem je všechny vyvraždil. Okamžitě jsem pak vyhledal Chiku a vyzpovídal se. Neopovrhoval mnou, ale pochválil mě. Byl rád, že jsem se nakonec vzepřel a pak vymyslel plán. Měl jsem jít za Minorem a s brekem mu vyložit, že mně Chika zmanipuloval a donutil mě svou rodinu vyvraždit. Minoru mi to všechno uvěřil a slíbil mi, že se mi nic nestane. Pak rozhlásil celosvětové pátrání po Chikovi a ostatním ho popsal jako nemilosrdného mutanta, který vyvraždil mou rodinu. Varoval i ostatní vládce na shromáždění a tak se Chika stal celosvětově hledaným a zbytek už znáte. Když nad tím přemýšlím, muselo se to tak stát, aby se vyplnilo proroctví čaroděje Mystika. Přestanu už nad tím přemýšlet a raději si napustím vanu, do které se pak naložím a začnu relaxovat.

***********

Nepozorovaně se vrátím domů a zkontroluji si zápěstí, jestli mi tam nezůstala jizva.

„Tak co, pomohlo to? objeví se v pokoji otec.

„Jo pomohlo, ale musel jsem mu té krve dát víc, měl toho už hodně,“ posmutním, když si vzpomenu na jeho tělo poseté těmi skvrnami. Otec jen přikývne a pak mě vyžene z pokoje s tím, že na nás čekají s obědem. U oběda se bavíme jako obvykle a nakonec nám Yuuka oznámí, že by nám po obědě chtěla něco říct. Přikývneme, a jakmile dojíme, shromáždíme se všichni ve společenské místnosti. Yuuka s Hiroshim stojí uprostřed a já moc dobře vím, jaký teď mají pocit.

„No jak bych začala. Mám pro vás dobrou zprávu, která se ale moc nehodí do naší nynější situace,“ začne pomalu a já absolutně nechápu, o čem to mluví.

„Mám takový špatný pocit, že je to, to co si právě teď myslím,“ řekne vyjeveně Kano a Yuuka si přečte jeho myšlenky.

„Ano, jsem těhotná,“ vydechne rychle a se strachem v očích se na nás podívá. Všichni ztuhle sedíme na místech a snažíme si tu informaci srovnat.

„To je úžasné, i když je to celkem špatné načasování,“ vzpamatuju se první a oběma pogratuluji.

„Proč je to špatné?“ optá se nechápavě Kiria.

„Protože, vlčí ženy v těhotenství ztrácejí svou moc. Od konce prvního měsíce těhotenství se z nich stávají obyčejní lidé a Yuuka je nyní jediná, která dokáže léčit vážná zranění,“ vysvětlí mu to Kano a také jim blahopřeje stejně jako ostatní.

„A co kdyby mi na tu přechodnou dobu zapůjčila svou moc? Mohl bych s ní plně disponovat a až by se to narodilo, tak bych jí vrátil,“ navrhnu a tím si vysloužím veškerou pozornost. Kano se nad tím zamyslí a nakonec to uzná jako dobrý nápad. Přejdu k Yuuce, chytneme se za ruce a pomocí velmi složitého kouzla do mě přenese veškerou svou moc. Pak se od sebe odpojíme a já cítím, jak mi její moc koluje v těle. Teď je z ní člověk, a tudíž je velmi zranitelná. Musíme hodně dbát na to, aby na ní někdo nezaútočil.

„Jsi v pořádku?“ optá se starostlivě Kano. Přikývnu, ale pak mě náhle přepadne únava. Omluvím se a nechám se Kanem doprovodit do pokoje, kde si lehnu na postel a okamžitě usnu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

* mne si ručičky*

Haku,17. 5. 2011 21:50

*****KRASA,****

:-)

Lachim,10. 5. 2011 11:55

Nádhera.

Pokráčko!!!

Soubi,9. 5. 2011 7:16

Co to jako mělo být s tim Hirokim?? Chudák Chika, zachrání Hirokiho který se bojí přiznat a veškerou vinu veme na sebe.....Žádná z těch katastrof se stát nemusela....Ale když už je to takhle, tak jsem ráda, že je Hiroki aspoň v pořádku. Ale zase, co to bylo s tim Mystikem?? Jaký proroctví?? Žádám okamžité vysvětlení!
Ale na druhou stranu máš u mě plus za to, že jsi to vyřešila s těhotenstvím Yuuki...aspoň tak nevznikl další problém....
Rychle pokráčko!!

....

ElenEstel,8. 5. 2011 21:45

wow to je nádhera už se těším na další díl a doufám že se Yuuce nic nestane

hezky

Yui-chan,8. 5. 2011 16:29

...ale stejně tě jednou zabiju!!! Ty máš tak strašně neuzavřený konce. Všechno nakousneš a nic nedokončíš! A co jako ten Hiroki?? Takže Chika je vlastně celosvětově hledaný kvůli jeho vině? To se mi moc nelíbí, jestli se kvůli tomu Chikovi něco stane, tak si mě nepřej. A co máš zase s tim Mystikem? Jaké proroctví? Jestli okamžitě nevydáš, dojdu si pro tebe a pomalým a bolestivým způsobem tě donutím vydat!!! Jinak úžasná kapča, Yuuce přeju hodně štěstí, ne že ji bude trápit!